Woondiensten ouderen

Ouder worden en ziekte gaan vaak gepaard met handicaps en beperkingen. Dat wat u gewend was iedere dag te doen gaat opeens moeilijk of lukt soms zelfs helemaal niet meer. Huishoudelijk werk is niet meer vanzelfsprekend. De consequenties van ouder worden en ziekte worden in een klap duidelijk. Het is fijn als u zich op een moment als dit geen zorgen hoeft te maken over uw huishouden.

Wij vinden het heel belangrijk om hulp in het huishouding zo in te richten dat uw wensen voorop staan. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen nemen wij contact met u op voor een intakegesprek waarin we samen bespreken welke wensen u heeft zoals.

  • Schoonmaken sanitair
  • Stoffen en stofzuigen van de kamers
  • Een boodschap voor u doen
  • Schoonmaken overige vertrekken
  • Ramen zemen
  • De was doen en bed linnen verschonen

U kunt dan ook aangeven op welke dag(en) en tijdstip(pen) u graag hulp zou willen. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen, zodat u de zorg krijgt die u nodig heeft.

Om financiële subsidie voor deze hulp te krijgen bij de huishouding heeft u een indicatie nodig. Hiervoor gaat u naar het zorgloket van uw gemeente. Daar geeft u aan of u kiest voor Zorg in Natura door middel van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), of een Persoonsgebonden Budget (PGB).

Zorg in natura via de WMO
In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van hulp bij het huishouden. Wilt u Zorg in Natura van WS Facilitaire Service, dan regelt het zorgloket van uw gemeente dat u deze ontvangt.

Persoonsgebonden budget
Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waar u zelf zorg mee kunt inkopen. De hoogte van het PGB is afhankelijk van de indicatie van uw gemeente. U bent vervolgens zelf opdrachtgever van de hulp die WS facilitaire Service u bied. Als u kiest voor PGB is het belangrijk dat u verwacht langer dan drie maanden hulp in de huishouding nodig te hebben.

Eigen bijdrage
Iedere gemeente heeft haar eigen manier van bepalen en incasseren van de eigen bijdrage. Raadpleeg hiervoor het zorgloket van uw gemeente.

Bent u geïnteresseerd in wat WS Facilitaire service voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.