Vloeronderhoud

Het onderhouden en verzorgen van een vloer is meer dan schoonmaken alleen. Schoonmaken is dagelijks nodig. Droog vuil verwijderen middels stofzuigen of stofwissen. Wekelijks de vloer dweilen of moppen zodanig dat de vloer schoon, hygiënisch, veilig en er weer, optisch gezien, mooi bij ligt. In ieder geval verzorging die is afgestemd op de soort vloer en de intensiteit van gebruik.

Periodiek onderhoud…
Onder periodiek specialistisch onderhoud wordt verstaan het schuren en beschermen van een parketvloer of het slijpen of polijsten van een marmeren vloer e.d. Maar ook het wat eenvoudiger – in de was zetten – van een linoleum-, parketvloer of natuursteenvloer behoort tot de mogelijkheden. Het opknappen van de vloer gebeurd nu eenmaal vaak in combinatie met het schilderen en andere werkzaamheden.

Voor het renoveren c.q. slijpen van een natuursteenvloer praat je over betrekkelijk grote bedragen. Het betreft echter een investering die voor meerdere jaren het plezier bevordert.

Planning v/h onderhoud…
Bij deze, vaak meerdaagse werkzaamheden, is het niet verstandig over de net behandelde vloer te lopen. Ook dit hoort bij een nauwgezette planning. Maar dit moet je ervoor over willen hebben als de vloer weer het visitekaartje moet worden. Iedereen die binnenkomt kijkt tenslotte naar beneden en niet naar het plafond!

Een vak apart…

Het specialistische onderhoud is per vloersoort zo verschillend dat er nogal wat vakmanschap van de uitvoerder gevraagd wordt. Het behandelen van een linoleum of houten vloer vraagt andere kennis en is immers anders dan het behandelen van een natuursteen vloer. Kennis qua te gebruiken machines, beschermings producten en schoonmaaksystemen. Ook trends zijn bepalend voor de eisen die aan de vakman gesteld worden. Voortdurend op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de markt zijn dus voor de vakman bepalend voor het uiteindelijk te kunnen bieden mogelijkheden met daaraan gekoppeld het gewenste resultaat.

Natuursteen kun je grofweg verdelen in 2 hoofdgroepen. Kalkhoudende soorten als marmer, travertin, hardsteen en niet kalkhoudende soorten als graniet, leisteen en kwartsiet. Kalkhoudende soorten zijn zeer kwetsbare soorten als het gaat om slijtage, vlekken en het ontstaan van krassen.

Een veel gehoorde klacht van de klant is; “ Er is mij verteld dat dit een vloer voor mijn leven is ”! Dat klopt wel maar aan iedere vloer heb je nu eenmaal onderhoud. En hoe zachter het soort des te sneller de slijtage. Dit komt voornamelijk door het inlopen van zand.

Onderhoudsadvies…
Het onderhoudsadvies na de behandeling is van groot belang daar, indien dit opgevolgd wordt, het periodieke onderhoud kan uitstellen. Een onderhoudsadvies wil zeggen dat met de klant ook gesproken wordt over voorzorgsmaatregelen zoals vloermatten, een stof wissysteem en de juiste onderhoudsproducten afgestemd op de vloer en de behandeling die de vloer heeft gekregen.

Bent u geïnteresseerd in wat WS Facilitaire service voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.