Gevelreiniging

De gevel wordt door verschillende weersomstandigheden aangetast, en om het schoon te maken en te houden beschikken wij over diversen moderne technieken die dit kunnen realiseren zo kan men hierbij denken aan stralen ,technisch reinigen echter is het daarmee meestal nog niet voldoende en bieden wij na deze behandeling om te voorkomen dat de gevel weer wordt aangetast een beschermlaag aan ook wel genoemd “Hydrofoberen”.

Hydrofoberen minerale materialen als gevelbescherming
Veel bouwwerken in Nederland bestaan uit minerale materialen zoals baksteen en beton. Door invloed van vocht (water), zouten en diverse industriële verbrandingsprocessen vinden er dagelijks agressieve aantastingen plaats op onze bouwwerken.

Geveltechnisch onderhoud is voor zowel woonhuizen als zakelijke panden waar vaak met gecoilcoate staalplaat nodig om de levensduur teverlengen en houdt de esthetische kwaliteit op peil. Door bij zakelijke panden de gevel beplating regelmatig te wassen blijven zowel de glans, kleur, en de bijbehorende technische eigenschappen langer behouden. Vaak wordt pas over reinigen nagedacht wanneer de eerste aftekeningen van vervuiling ontstaan. Dat is meestal te laat en leidt tot hoge kosten voor onderhoud en reiniging.

Door middel van weersinvloeden komen stof, zand en zelfs agressieve stoffen op de gevel terecht. Na verloop van tijd ontstaat hierdoor vuilaanhechting.Voor het schoonmaken zijn verschillende reinigingsmiddelen op de markt, en niet elk middel is geschikt in elke situatie. Wanneer het (planmatige) onderhoud van gevels en daken op tijd wordt gestart, zijn eenvoudige en neutrale reinigingsmiddelen voldoende. Een zorgvuldige afweging is hierbij altijd belangrijk. Hoe vaak en wanneer u de gevel moet (laten) reinigen, hangt af van de mate van beregening (natuurlijk bewassing) en de locatie van uw gebouw.

Graffiti verwijderen
Graffiti is voor veel mensen een doorn in het oog. Voor het verwijderen van graffiti of anti graffiti behandeling zijn wij ook u graag van dienst.

Bent u geïnteresseerd in wat WS Facilitaire service voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.